Monday, 1 August 2016

The Forgotten 6th Anniversary.

Assalamualaikum,

After 1 year and 3 months, here goes my next entry. Bhahaha.. Punyalah sibuk sampai update blog pun setahun sekali kan. Sabar je la.

Well, first of all, nak wish myself and my husband , "HAPPY 6TH ANNIVERSARY TO US"!!

6 years of marriage, blessed with 5-year-old twin daughters, settled down in our own house ( still haven't equipped with fancy furnitures though), i consider myself ONE LUCKY LADY! Thank you Allah for all the nikmat that you have bestowed upon us. I can't be grateful enough, seriously.

Apakah yang telah aku kecapi selama 6 tahun berkahwin ni? Have these 6 years taught me well about marriage? Erm, i'm not sure if 6 years of marriage taught me enough, but it sure has taught me something.

Jujur aku katakan, aku sangat bahagia sekarang. Sangat-sangat bahagia. Setiap hari aku tatap wajah suamiku dengan perasaan yang penuh dengan rasa kasih dan cinta. Aku tak dapat bayangkan jika dahulu di saat kami tersungkur di pertengahan jalan dan kami kalah dengan ujian, pasti hidup ini kosong tak bermakna. Untuk itu, aku sangat bersyukur Allah masih panjangkan jodoh kami, dan kurniakan rasa bahagia dan cinta yang amat mendalam kembali ke dalam hati ini. Even stronger than before. Sungguh, nikmat itu akan dirasai jika kita benar2 bersyukur dan redha di atas segala ujian yang Allah beri, kan?

Tenggelam dalam bahagia la kot sampai lupa langsung tarikh anniversary. Hahaha...Kalau Abang tak ingatkan, memang me tak ingat langsung pun. Takde grand celebration. But we decided to have a special dinner at Nandos, ECM, Kuantan. Simple yet meaningful and we feel contented. Alhamdulillah.


Anak-anak membesar dengan jayanya. Otak semakin geliga. Emosi semakin berkembang. Cakapnya semakin petah. Kadang-kadang tak terlayan. Seringkali hampir hilang kesabaran.




Tapi hari ini aku sedar, mereka akan membesar dan akan semakin jauh dariku. Ini saje saat-saat yang ada utk aku layan kerenah mereka. Untuk aku curahkan rasa kasih dan sayang. Biar mereka tahu, ibu ini sayang sangat pada mereka. Biar mereka tahu melalui perbuatanku. Melalui layananku. Melalui belaianku. Melalui bahasaku. Sungguh ibu sangat cintakan kalian berdua. Kalian berdua nyawa ibu. Walaupun ibu garang, tapi semua ibu buat sebab nak beri yang terbaik untuk kamu anak-anak ibu.



Terima kasih kerana hadir dalam hidup ibu dan ayah. Sungguh kalian penyeri suasana dalam hidup kami. Terima kasih ya Allah di atas anugerah terindah ini.




Di saat aku dikurnia bahagia dalam rumah tanggaku, ada teman-teman yang rapat denganku sedang di uji dengan pasangan masing2. Yang sorang tu masalah orang ketiga, sorang lagi masalah tak sefahaman. Both are suffering and about to end their marriage. One of them Alhamdulillah decided to stick with each other and give it another try. But the other one, is really considering to get a divorce. Aku dapat rasakan betapa perit perasaan mereka. Ya Allah, kurniakan kekuatan ke dalam diri mereka untuk menempuhi dugaanMu ini ya Allah. Walau apa pun takdirnya nanti, aku doakan kedua mereka akan bahagia dengan pilihan masing2. Semoga ini yang terbaik.

Oklah, i guess this is the end of this entry. Till i write again in the future. Ntah tak tau bila plak.. haha.. Taraaaa2!

Sunday, 3 May 2015

1 Month Together

Alhamdulillah.. more or less dah sebulan kami tinggal bersama satu keluarga. I have moved out from our previous rumah sewa yang aku share dgn kak cha.. since jumi dah balik kuantan, and abg saperi pun masa tu akan balik msia for good, memang tak proper dah la utk kami share satu rumah. Alhamdulillah kebetulan pulak Peja nak keluar dari rumah sewa dia tu, belakang je rumah mak kami, so i just grab the chance la.. Maka kami pun berpindah masuk rumah tu..

Rumahnya kecik je. 2 bilik. Tapi kebebasan yang dirasai amat besar. hahaha.... bebas sebab rumah sendiri. nak susun macam tu.. nak susun macam ni.. suka hati aku la.. haha.. bahagianyaaa!

Rumah yang kami beli masih belum siap. Sepatutnya handover key bulan 1. Ni dah bulan 5 masih under construction. Targetnya dalam June atau July kot. Cepatlaaa rumah siap.. tak sabar nk pindah rumah sendiri plak ni!

Bisnes bulan lepas menurun. Mgkin sebab GST. haha.. Weh, GST really memeningkan kepala.. for the first 2 weeks memang hell btul.. byk customer yang marah kami. mostly semua customer akan complaint n mintak penjelasan. Naik menanah tekak aku duk explain kat dorang. haha.. stresss wei!
Kerajaan 1 sen tak bagi. Tapi kami kena invest duit sendiri beli mesin bagai. panjang lagi nk cite pasal gst ni tapi malas la.. buang karen je.

Sekejap je dah masuk bulan 5. Bulan depan dah puasa. Aduh...byk kena prepare ni. Projek cookies. Projek hamper. Projek berbuka puasa. Ayoyoyoyoooooo... Moga Allah kurniakan kekuatan bagi kami.

Pssst.. lupa nk cite pasal offer SME. Nak explain tp panjang. Cukup lah aku bitau kat sini, kami dapat sokongan kewangan dan fasiliti kewangan dari SME up to 1.5 Million. Skang ni kami perlu dptkan projek dr government or GLC je. Seterusnya SME akan provide the modal. insyaAllah moga Allah bantu kami utk berkembang lebih maju.. ameeen..

Suami and anak2 balik kg Jumaat itu hari. Aku tak dpt ikut sebab kena uruskan cafe. Banyak sgt mende nk kena buat.. tak dpt nk join dorang.. Isnin baru dorang balik. Hati ni rindu Allah jela yang tahu. Tak sabarnya nk jumpa, nak peluk cium.. ibu rinduuu korang sgt.. smalam nangis.. sebab rindu.. wuuuu... ok2 dah.. dah lewat ni.. i need to log off.. till i write again! Taraa....

Thursday, 12 February 2015

Perginya seorang ulamak mulia ~ TGNA

Bismillah..



Malam tadi seluruh Malaysia dikejutkan dengan berita pemergian Tok Guru kesayangan kita, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang menemui Illahi setelah agak lama terlantar sakit. Hati ni terus sebak. Lemah badan rasanya... ya Allah, Kau telah menjemput dia.... insan yang aku sangat kagumi, dan sayangi. Sungguh aku amat sayang padanya...walaupun tak pernah berjumpa.. tapi hati ni rindu dan kasih.. kagum pada perjuangannya.. perjuangan tulus seorang pemimpin islam. 



Seorang pemimpin yang amat humble. Mendengar perkataan beliau, melihat gaya hidup beliau. melihat air muka beliau, banyak mengingatkan aku pada Rasulullah SAW.. benarlah ulamak itu pewaris Nabi. Perasaan ini tak dirasa tatkala melihat pemimpin lain. Sungguh Tuan Guru berada di tempat istimewa dalam hati aku. 



Tapi hari ini, dia telah tiada. Maka hilanglah satu doa orang alim buat kita semua. Insan yang sentiasa menangis dalam doanya, dalam sujudnya. Bukan kerana memikirkan harta. Tetapi memikirkan akhirat. Memikirkan bekalannya. Memikirkan sumbangannya. Yang setiap malam bangun menyembah Allah dan aku pasti, tiap kali itu juga terselit doa buat ummah. Dan sekarang, doa itu telah hilang. Selamanya... 



Berehatlah Tok Guru. InsyaAllah, kau punya jawapan teguh dihadapan Penciptamu. Moga aku akan bertemu denganmu disyurga nanti, disamping Rasulullah SAW dan para nabi yang lain. Akan aku hidupkan legasimu. Menceritakan tentangmu pada anak cucuku. Tentang seorang pemimpin yang tak lekang berselawat dan zikir dibibirnya.  Betapa hebat kepimpinanmu sehingga berjaya menyentuh hati manusia dari pelbagai bangsa dan agama. Berehatlah sang pejuang, di sisi Allah yang aku yakin mengasihimu. Berehatlah....Innalillahhiwainnaillahirojiun...

 

Monday, 9 February 2015

Travelog Labuan - KK

Hola!

The power of Submission

Since the day ada ura-ura my husband nk dpt pindah ke Kerteh, i've been secretly submitting my wish, that i will get the chance to go to Labuan and jalan2 di KK for the last time before he comes back for good. And guess what, He answered my wish. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar seperti yang aku angan-angankan. 

We managed to get a return ticket for me, thank you Petronas.. hihi.. 


On the 6th Feb, Friday, subuh2 hari aku naik flight from Kuantan to KL and then naik connecting flight to Labuan. Sampai sana around tgh hari, Encik Juhaimi jemput and anta aku balik umah dia. He went back to work while i sambung tdo kat rumah.. muahaha... Malam tu we went to dinner with Tun, his wife and daughter, and also Haziq and his pregnant wife. First time jumpa anak tun, so adorable. Lupa plak nak amik gambar.. deng!




Esokkannya, Sabtu pagi, kami naik ferry ke Menumbok. Wheee... I'm so excited!  


Leceh jgk naik ferry ni. Kena dtg awal.. beratur nak naikkan keta dalam ferry. Dah park siap2 tu, tunggu plak sume org dah on board, nak boleh ke jalan tu procedure macam2. Ferry tak bertolak tepat pada masa. Jadinyaaaaaaa......


Sementara tunggu ferry jalan, moh le kita selfie2 dulu..


Senyum sket bang.. nak masuk lam blog ni.. haaaaa... "buat la travelog", katanya.. Itu sudah semestinya ....hehe..1,2,3 senyum! Click! click!


Bosan duk lam keta, jom jalan2 atas ferry ni. Amik angin sket.. Dalam ferry ni actually ada satu bilik besar, ada aircond, and kerusi banyak2, and ada tv, dorang pasang movie. Kalau nk tgk movie and hilangkan bosan, leh la lepak lam bilik tu. 


Tapi kami lepak kat luar je.. too crowded in there. 

Sampai di Menumbok, kami teruskan perjalanan ke Kota Kinabalu, it took us about 2 hours kot to reach there. And kali ni, we didn't book the hotel in advance. Saje nak redah and walk in mana2 hotel, harapnya ada yang kosong. Survey punya survey, we decided to stay at Imperial Boutec Hotel. A modern boutique hotel at the centre of KK. Not bad la. Cantik. Bersih. Selesa. And harga sgt reasonable. We were both so tired. Rehat2 dulu, and after magrib, we went out konon nak tgk wayang.. tapi sume movie tak menarik. So cancel tgk wayang. We went to makan instead.


Actually dah lama mengidam nak makan Lobster. I told my hubby, and he said let's go find lobster.. wheeeee! Ada satu kawasan gerai besar kat tepi laut ni, macam2 gerai ada.. dorang masak seafood fresh kt situ jugak. Cari punya cari.. jumpa la lobster yang saiznya agak2 reasonable.. haha.. ni dia lobsternya...




And ni pulak lobster yang agak tak reasonable sizenya tuk 2 orang makan.. look at how big this lobster is.. harganya rm450 sekor.. weeehuuu.. kos makan aku tuk sebulan tu.. haha.. lain tahun la makan yg ni ye...


Perut kenyang.. hati girang.. jom rehat.. esok nak jalan lagi...I love you abang, thanks belanja me makan lobster...mmuah!


Day 2 in KK


Bangun dengan sangat bersemangat! Nak tgk rumah terbalik! haha.. last time we got here, kami hop on hop off island2 sekitar kk tu. Syok sgt. Masa tu pegi dengan Sue, Fitri, Rohaiza and Mastura. This time taknak la main laut, nak jalan2 tempat yang blom pernah pegi lagi.. tu plan asal la... 



Bandar KK ni cantik, sebab dia bandar besar di pinggir laut. Got lots of nice view sekitar bandar ni. Well, i kan mmg tak boleh dipisahkan dari laut. Love the view so much! 


At first, we were heading to Tamparuli, to visit the Upside Down House. But halfway there, suddenly i rasa macam nak pegi Kundasang. Nak amik gambar berbackground kan Gunung Kinabalu, sebab last time dtg, tak nampak pun Gunung tu, kabus tebal. And he said, let's go. I was like, really? Can we? Can we go there? Wheeeeee! Let's Go to Kinabalu Park again! I quickly search the google map, get the navigator on, and follow the route. This route led us to Kota Belud, which me and en.hubby tak pernah lalu pun route ni, but hey, let's give it a try. The view might be nice. 


So, kami pun lalu la Kota Belud. Masuk ntah kampung mana. hahaha..Lalu this one beautiful village. Aman damai sangat.. Ada sungai jernih.. pokok2 besar redup je... padang yang luas.. bukit bukau nampak di kejauhan. I had to ask him to pull over just to take a picture. 



My cheap camera didn't do the view any justice. It actually far more beautiful than it looked in this picture. 


Kami jalan lagi further up, following the route the google map provide us. sampai la we reached at this small road, berbatu2, dalam ladang kelapa sawit. That's when we realized that we are actually dah sesat. Hmmm... We've been pranked by google map dah ni. tak logik je nak gi kinabalu park lalu sini.. huuuu.. last2 terpaksa cari jalan lain, which actually took us another 1 hour 45 mins to get there.. hahah... pasrah.. dah alang2 sampai sini.. redah je la bang oiii....

Sampai Kinabalu Park dah tengah hari. Kabus makin tebal. Hujan renyai2 mulai turun. Kecewa sedikit sebab angan2 nak amik gambar dgn latar belakang gunung kinabalu tak kesampaian. Sobs... But i got another idea.. hihi.. I remember my favorite picture from our first honeymoon trip to kk back in 2010. Apa kata kita recreate the picture? Nak? Nak? 



Ini hasilnya... hahahah.. i love it! Menggamit seribu kenangan. Seribu perasaan cinta. It is clearly shown in the picture, betapa bahagianya pengantin baru itu. Five years apart. I see a stronger couple. yang lebih matang. Lebih wiser. Seb baik size maintain ye bang.. hahaha...I totally love this! Maybe another 5 years kena dtg balik and recreate balik the same picture? muhahahhaha.....i need to start submit for this...





Regardless of the kabus... just enjoy the view... 




It's been my impian to daki gunung kinabalu since i was in high school. Being a pengakap girl, i was one active scout member. Camping sana sini. Panjat bukit sana sini. Berangan lama dah nak tawan Gunung Kinabalu. And seing this map on the signboard, it really triggered my passion again. One day insyaAllah, i will be at the top... one day.. .one fine day.. ameeen..


Before the kabus gets more tebal, let's turun bah.. nanti bahaya driving turun jalan tak clear. 

From Kundasang, we proceed with our former plan, to Rumah Terbalik! Ayuh! 




Ni haa rumahnya... memang sengaja di bina terbalik untuk tarikan pelancong.. hehe.. bayar rm10 sorang. dapat la round2 dalam rumah tu.. dia tak kasi amik gambar.. for marketing strategy purposes. But being Rozzairin, well... i curi2 snap picture jgk.. pastu kantoi dgn pengawas dia.. dia suruh delete all the pictures.. hahaha... baik buk! sy delete sekarang! En.juhaimi stress je dpt wife yg kaki rules breaker. sorry bang. no harm kan? dia suruh delete.. kita delete je la.. muahahhaa!




And kat luar dia sediakan tempat tuk bergambar bagi yang giler bergambar.. haha.. so takde la sedih sgt gambar dalam rumah tu kena delete kan.. 




Settled visit rumah terbalik, jom cari makan plak. We went to Jesselton, makan nasi padang kat restoran tepi laut tu.. overlooking the jeti. Very nice place indeed.






Last day in KK. Udang kering hunting! Singgah gerai2 yang jual udang kering, bilis kering and segala makanan laut kering la.. gerai2 macam ni banyak sepanjang jalan Kimanis, on the way nk ke Menumbok. Banyak jugak la hasil tangkapan. Borong udang kering, udang geragau, and ikan bilis untuk Cafe.. nak buat mee bandung bagai. Harga slightly murah. Alang2 dah sampai, borong je la kan..

Shopping punya shopping, tak sedar masa berlalu sgt pantas.. nak kejar ferry kul 1 tgh hari ni.. alamak... sempat tak ni bang oi? jom pecut!!!!!


 Tapi perancangan Allah lagi hebat.. sampai je kat jeti, brother tu cakap ferry kul 1 dah berlepas.. Wuuuuu.... syahdu betul perasaan masa tu.. tak caya rasa kena tinggal ngan ferry.. bhahahhaaha!


Muka kecewa...haha.. tp takpe la.. sempat jugak kami lunch nasi goreng kat kedai makan situ.. kalau tak, terpaksa naik ferry dgn perut kosong.. tu bakal menempah pening kepala dan loya2.. See, betapa besarnya hikmah Allah berikan.. terlepas ferry, tapi perut kenyang.. haaaaa.. Alhamdulillah..


Naik ferry kul 2.30pm.. Alhamdulillah sempat sampai ke Labuan before kedai coklat tutup. Ni haa hasil tangkapan coklat utk Panaderia. Pasni hari raya la Ria buat kek coklat.. haha.. 

Penatnya Allah je yang tahu. Sampai rumah both of us flat. Tidur sampai la maghrib. huhuh... Pastu bersiap2 nak pegi dinner kat rumah Sue and Fitri. Datang Labuan wajib pegi rumah depa ni. Best fren en.juhaimi. Lupa plak nak amik gambar. Fitri baru balik dari IMKK. I'm thrilled to listen to what he's got to say about IMKK. And as i expected, IMKK punya impact mmg wow! Fitri signed up seat super supreme untuk MMM progamme kot!! jelesnya!!! And he gave me buku terbaru DAO skali ngan poster lagi.. terharu sungguh! I'm gonna miss these people. Kehadiran dorang banyak mengisi ruang kekosongan dalam hidup suami aku sepanjang 7 tahun dia berkhidmat kat sini. Can't thank them enough. Sebak plak nak berpisah. Sobss... 




And the holiday is finally over. It's time to go home Rozzairin. I'm missing my babies so much! Apa cite la bebudak tu dengan nek wan. Tak sabar nak peluk cium dorang! 






Bye Labuan. I can't believe it's finally a time to say good bye. for good. to you. I've been praying for this day to come. But when it finally here, rasa berat pulak hati ni. Labuan. Tempat pertama aku hidup sebagai suami isteri. Spent my 2 months school holiday in here. The only time i get to experience the true feeling of being a housewife to my husband. Pengantin baru masa tu. Moment yang sangat indah bagi aku. Then i came back here utk cuti raya cina. This was when i conceived our baby. haha... i missed those moment. Then i spent my maternity leave kat sini, dengan M&M skali masa tu.. hangkut namin as babysitter. Bahagianya tak terkata. 

Sejarah hitam jugak terlakar di sini. My brother, Abang Hafiz..terlibat dengan satu kemalangan  maut, yang meragut nyawa dia, dan kawan dia. Setiap kali lalu jalan tu, mesti teringatkan arwah. Dia pergi dgn mengejut. Merentap hati dan jantung kami pada masa tu. Alfatihah. 

Ada few juga kenangan pahit kat sini. Tapi now i manage to look back and smile. For all those moment, make me who i am today. Who he is today. We are wiser kan abang? I love you!

Selamat tinggal Labuan. 

2 minggu lagi, en.juhaimi plak akan tinggalkan Labuan. For Kerteh. Wheeeehuuuu! are u gonna cry? i bet u will abang... hahaha... i know u will.. hiks...

That's all i guess.. now i'm waiting my connecting flight to Kuantan. Esok bermula hari seperti biasa. Bisnes back as usual. I miss my cafe. haha.. apa cite la bebudak kat sana.. till i write in here again.. taraaaaaaaa~

Thursday, 22 January 2015

Finally! Laki ku dapat pindah!

Alhamdulillah.. Alhamdulillah..Alhamdulillah.....

Syukur setinggi-tinggi kesyukuran pada Allah. Akhirnya penantian yang sekian lama berakhir juga. Tadi Jumi called, ckp the final result of the final meeting dah keluar. And he will be transfered to Kerteh bermula 1 Mac 2015. Though i already expected it sebab last week he's told me that they have received an email regarding this.. so the chance is about 99% .. And today is the confirmation. Alhamdulillah rezeki dariNya.

I wanna go to Labuan before you come back here plssss... i wanna say good bye kepada tanah yang menyimpan seribu kenangan manis dan kenangan paling pahit dalam hidup ni. After all, you've gotta cherish your life, your memories, be it the good ones or the bad ones. I wanna cherish them all. Labuan... sebuah nama yang bila aku sebut, akan ada perasaan manis dan pahit. nak tersenyum dan menangis at the same time. Ada satu tusukan tajam dan kemudian, ada air penawar yg mengalir juga. Complicated sungguh. haha...

I can foresee my life in the next 2 months. It's not gonna be the same anymore. InsyaAllah we'll be able to move into  our new home. And new working hours for me. New school for M&M's. And of course new lifestyle with him around. Wheeeee! I'm so looking forward to it.

Owh rasa nk berjoget dan menyanyi riang.. lalalalala~


Friday, 9 January 2015

A Long Summary of the past 6 months

Gosh! the last time i updated this blog was on July 2014. And now it's already 10th of January. Kesian blog ni, abandoned for a long time. So, today anak2 tidur rumah nek wan, so i'm gonna have a bit of me-time, will try to update what has happened since july.

CAFE


Alhamdulillah, kami berjaya membuka cafe pada 10th of September. Actually kalau nk ikutkan bersedia, mmg tak bersedia langsung. Sistem pun tak figured out lagi, barang banyak lagi tak complete, but hey, kalau tak start now, bila lagi? nk tunggu perfect? adooiii.... sewa dah start bayar since march.. cannot hold any longer la.. manyak rugi woooo... so we decided to 'redah' je, and Alhamdulillah sambutan luar biasa sangat. Masa opening day, full house! Sampai ramai yang kena berdiri. dan chiller cake kosong!




Opening day mmg sangat meriah. Rasa nk terkangkang pun ada.. hahaha.. bayangkan kena serang serentak at lunch hour.. mostly by family and friends and follower2 Panaderia yang dah lama tunggu sbb teaser kat FB dan insta since march lagi.. haha.. finally dpt jugak buka, hah amik kaww... terus kena serbu.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..



Dan sesungguhnya, tugas nak running cafe ni bukanlah semudah yang disangka. I admit that we underestimated the task. Phew... kalau terkenang balik, what a risk taker we are. Kami banyak terlanggar dinding, tergolek, terlentang, pastu bangun semula. haha.. banyak la trial and adjust yang kami terpaksa buat dan hadapi. Ye la walaupun some of us ada pengalaman before this, tp this time, it's totally different. Cabaran dari segi pekerja, management, system, emosi.. fuh, seriusly it's not easy. Sangat2 challenging. Rasanya kalau tak kuat, dah lama rebah and kalah. Tapi Alhamdulillah, berkat doa dan kesabaran dan kerja kuat semua orang, kami masih bertahan sampai hari ini. Dan alhamdulillah we are doing better and better insyaAllah.

Sekarang, after 4 months bukak the cafe, things are more manageable, dah makin stabil, system makin kukuh, pelanggan makin ramai, pekerja makin berkaliber, dan kami pun makin matang. Syukur sangat2.. Our target is by this year, kami akan mampu auto run kan the cafe.. so that we could have more free time ourselves. Sebab right now we are working 7 days a week, unless ada hal tertentu, boleh la amik cuti. This is part of the sacrifices that we have to made. insyaAllah tak lama lagi bila dah auto run, semua orang boleh rehat sikit. ameen..ameen..

ok habis bab cafe. now pegi bab seterusnya...

MARRIAGE

Well, after quite sometime been struggling on a sinking boat, apparently we managed to repair the boat, and the boat tak jadi sinking. hahahhaha... Alhamdulillah for that. i can feel that my love for him is going strong. Stronger than ever. Through this, i learned so many things, about myself, about him, about relationships, about marriage, which i think i would not learn sampai bila2 kalau Allah tak uji kami macam ni. Yang mana mata tertutup, hati tertutup sebelum ni, semua dah tercelik dek tamparan hebat yang Allah bagi. Sakit. Memang sakit. Tak terperi. Tapi manisnya pun tak terperi. I can now look back, and be able to smile bila memikirkan the journey that we had to go through masa tu. haha.. ntah apa2..di uji at a such young age. And i met a few people that inspire me a lot, because they have rode on the same boat before and manage to come out stronger. Apa2 pun, berbalik pada Allah. Bila kita meletakkan sepenuh tawakal, insyaAllah hati mudah jadi redha. After all, semua yang kita ada ni milik Dia. Suami, anak2, harta benda, pangkat, nama... kalau dia nak tarik, takkan kita nak marah pulak kan? hmmm.. bersedia. that's the keyword. insyaAllah we'll be fine. I love him. I love me. I love us. That's all about it!

ANAK-ANAK

Marissa dan Maisara tahun ni akan masuk 4 tahun. They no longer sent to Educare UIA, but now dah enrolled at Vital Years. Macam pusat tuisyen la. Ajar english and reading. They seem to enjoyed it very much. Hari2 tak sabar ajak ibu pegi vital years. Though i suspect dia happy sgt sebab dapat makan snack during the break. I bekalkan kacang2, choco oat, coookies.. tu yg dia gemar sangat tu. tapi hopefully they really enjoy the learning experience la. Hai la anakku, ibu is trying her very best to provide you with the best education. And to compensate for the time that i cannot spend with you. Doakan ibu cepat2 dapat auto run cafe, so ibu dapat spend moreeee time with you girls ok!


By the way, it's already 12.30pm.. i need to bersiap pergi rumah nekwan, meet the girls and then go straight to cafe. Tak tau la bila lagi ada free time nak update blog ni.. till then, taraaaaaaa!